Verzorging

Goed onderhoud van je keepershandschoenen is belangrijk voor de duurzaamheid en effectiviteit van je keepershandschoenen. De foam van een keepershandschoen is een natuurproduct. Hoe beter de foam (qua grip) hoe minder lang deze meegaat. Je dient dus voor jezelf te beslissen wat je verhouding prijs / grip / duurzaamheid factor is. Als je je aan een aantal “regels” houdt gaan je keepershandschoenen langer mee en zullen de eigenschappen bewaart blijven.

  1. Laat je keepershandschoenen niet uitdrogen. Bewaar je keepershandshoenen altijd (licht) vochtig in een keeper handschoenentas. Zonodig de keepershandschoenen tussendoor bevochtigen. 
     
  2. Maak je keepershandschoenen altijd schoon na iedere wedstrijd en training. Hoe eerder hoe beter. Bij ieder bal- en natuurlijk ook veldcontact zullen kleine steentjes, modder, vuil etc zich aan de handschoen hechten. Dit verzwakt de binnenkant van de keepershandschoen.  
    Was de keepershandschoenen (eventueel met handschoenreiniger) en knijp overtollig water uit de keepershandschoen. Nooit wringen of op de verwarming leggen! Rol de keepershandschoenen in een handdoek om het overige overtollige water op te laten nemen. Daarna kan je de vochtige handschoenen weer in een handschoenentas opbergen.
    Nooit de wasmachine en/of droger gebruiken!
  1. Zorg dat de foamkanten van de keepershandschoenen niet tegen elkaar liggen tijdens de zomer- en winterstop. Ze kunnen aan elkaar gaan kleven met alle consequenties van dien.
     
  2. Gebruik voor de training en wedstijden andere keepershandschoenen. Als de trainingshandschoenen versleten zijn, kan je voor de wedstrijden andere nemen en de oude wedstrijdhandschoenen weer voor de training gebruiken.
     
  3. Kies de juiste maat. In ieder geval niet te klein. Te kleine keepershandschoenen kunnen voor scheuren in de naden zorgen! Het is daarom aan te raden om keepershandschoenen altijd eerst te passen alvorens te kopen. Verschillende modellen, verschillende merken, verschillende maten. Koop alleen via een webshop als je exact je de juiste maat weet van een merk of model.
     
  4. Behandel je keepershandschoenen zorgvuldig. Probeer bij het opstaan van de grond niet met je platte hand (foamkant) af te duwen. Contact tussen het foam en kunstgras is niet bevorderlijk. Leer jezelf aan om zonder de handen te gebruiken op te staan na het duiken/vallen. Jonge keepers (en dus ook de ouders) moeten er tevens op letten niet met de handschoenen in de netten te hangen of tegen de doelpalen en / of muren aan te leunen.
     
  5. Gebruik je Keepershandschoenen niet te nat. Licht bevochtigen is vaak voldoende. Te natte keepershandschoenen gaan vaak snel van binnenuit kapot en kunnen scheuren na een periode van gebruik.