Mijn naam is Arjan Hoek, sinds 2011 keeperstrainer op amateurniveau en schoolhouder van Keepersschool PEAK Elite Culemborg. Begonnen in de jeugd bij VV Noordwijk kwam ik al snel, net als mijn vader, in het doel terecht. En het was in die tijd dat Edwin v/d Sar en andere keepers van de toenmalige Hoofdklasser een stap richting profclubs maakten.

Ik speelde bij VV Noordwijk in alle selectie-elftallen afwisselend op Hoofdklasse -en Divisieniveau, was vier jaar actief bij het KNVB-regioteam, maar na een goed jaar bij de o19-1 waren mijn kansen bij de seniorenselectie nihil. In verband met mijn opleidingen MBO Toerisme en Recreatie en HBO Sportmanagement deed ik een stap terug, liep achtereenvolgens stage in Limburg en Duitsland, verhuisde naar Valkenburg, waar ik aansloot bij selectie van de plaatselijke VV Walram. Dit was helaas van korte duur, want vanwege werk verhuisden mijn vrouw en ik naar Culemborg en meldde ik mij bij de selectie van FC Delta Sports ’95 te Houten. Hier brak ik vroeg in het seizoen mijn rechterpols op meerdere plaatsen, maar revalideerde voldoende om aan het einde van het seizoen een aantal wedstrijden te spelen.

Vanwege werk moest ik helaas het zaterdagvoetbal vaarwel zeggen en ik verscheen in het seizoen 2012-2013 onder de lat van de Culemborgse zondag vierdeklasser Focus ’07, fusieclub van Fortitudo en Culemborg ’67. Twee onfortuinlijke jaren volgden in de kelder van de vierde klasse en aan het zondagvoetbal bij Focus ’07 kwam (net als bij vele andere verenigingen) een einde. Vier opeenvolgende jaren heb ik, als stand-in van de eerste keeper) nog menig belangrijk duel gespeeld bij het eerste zaterdagelftal, maar ondertussen was mijn trainersloopbaan al vanaf de eerste dag bij Focus ’07 gestart.

De eerste twee jaar trainde ik de bovenbouw -en dameskeepers. De vijf daaropvolgende jaren was ik verantwoordelijk voor de gehele keepersopleiding wat erin resulteerde dat we op de dinsdagavond 35 keepers trainden, verdeelt over drie trainingsblokken (alle jeugdkeepers en seniorenkeepers).

Voor het seizoen 2018-2019 werd ik benaderd om bij mijn oude club FC Delta Sports ’95 bovenbouwkeepers te komen trainen en zo trainde ik op dinsdagavond alle keepers bij Focus ’07 en op donderdagavond bovenbouw selectiekeepers in Houten. Gelijk dat moment startte ik in het najaar van 2018 met mijn eigen keepersschool, vooral om alle keepers uit de regio de kans te geven die keeperstraining te bieden die ik vroeger nooit heb gehad (zonder mijn keeperstrainers uit het verleden tekort te doen).

Voor het seizoen 2019-2020 kreeg ik bij FC Delta Sports ’95 de kans om de eerste elftal keepers te gaan trainen en onderdeel uit te maken van de technische staf. Hierop besloot ik om mijn rol bij Focus ’07 over te dragen aan de andere, door mij opgeleide keeperstrainers, en me volledig te richten op de selectiekeepers van FC Delta Sports ’95, de jeugdkeepersopleiding aldaar en Keepersschool PEAK Elite Culemborg.

Arjan Hoek